Dus is dan noch hij die plant iets, noch hij die begiet, maar God, Die laat groeien. En hij die plant en hij die begiet, zijn één, maar ieder zal zijn eigen loon ontvangen overeenkomstig zijn eigen inspanning. 1 Kor. 3:7,8 

Arbeiders gezocht!

Voor de VBC in Almere zijn we op zoek naar “seizoensarbeiders”. Ieder jaar organiseren wij een VBC in diverse wijken. Elk van deze wijken heeft zijn eigen kenmerken. Gelukkig is ieder mens anders en vindt iedereen andere dingen leuk! Voor elk wat wils dus.

BUITEN | Ben jij iemand die houdt van structuur? Een goed georganiseerd geheel waar jij jouw steentje aan mag bijdragen? Dan past de wijk Almere Buiten goed bij jou. De grootste club, qua bezoekersaantallen en qua medewerkers. Dat vergt een goede organisatie waarbij iedereen weet wat hij of zij moet doen. Grote kinderen, kleintjes, ouders, grootouders, tieners: aan iedere doelgroep wordt tegemoet gekomen.

POORT | Uitdelen aan degenen die het het meest nodig hebben meer jouw ding? In Almere Poort, de wijk aan de ingang van Almere (vanaf het oude land bezien), sluit je aan op een zeer actieve diaconale gemeenschap, waar iedere bijeenkomst boodschappen beschikbaar zijn voor degenen die het nodig hebben en wekelijks diverse activiteiten plaatsvinden zoals kinderclubs, inloop en diverse thematische kleine groepen.

HAVEN | Houd je van begieten, uitdelen, iets moois laten groeien in een omgeving die veel te dor lijkt om er iets van te maken? Kom dan naar Almere Haven. De grond lijkt soms zo droog, maar net als in Afrika als de seizoensregens komen, kan er ineens een heel veld in bloei staan als de kinderen overgoten worden met Gods liefde. Het effect van deze warme douche van liefde is het hele jaar voelbaar in de andere activiteiten die plaatsvinden: de bijeenkomsten op de zondag, in de wijkwinkel waar hulp en advies gegeven wordt, de kinderbijbelclub die maandelijks plaatsvindt, het jongerenwerk in Youthport, de 3 kerngroepen, etc.

HOUT | Of toch meer pionieren en met je voeten in de klei (letterlijk, in dit geval!)? Sluit je dan aan bij de nieuwste locatie in Almere Oosterwold. Op wonderlijke wijze geeft God hier mogelijkheden, zoals een twee-wekelijkse kerngroep, een Hulp- en Adviespunt, een kerstactiviteit. De activiteiten vinden plaats in een buurthuisje midden tussen de bouwprojecten die daar gaande zijn. Allemaal mensen die een nieuwe stap in hun leven hebben gezet en daarbij ook op zoek zijn naar de spirituele invulling in hun leven. Volop mogelijkheden om te getuigen van de hoop die in jou is!

STAD OOST | Ben je meer van het vissen? Rustig kijken naar de mogelijkheden en dan toeslaan als je belletjes ziet bovenkomen? Dan is de op-een-na-nieuwste wijk Waterwijk misschien iets voor jou! Er is al van alles gaande waar de VBC op in mag spelen en onderdeel mag uitmaken van een beweging in een wijk die weliswaar al lang bestaat, maar waar nu de vragen komen van mensen die meer willen weten. Een voorbeeld: tijdens het jaarlijkse pannenkoekenfeest op 31 oktober werd er samengewerkt met een school en een buurthuis. Er kwamen heel wat kinderen op af.

STAD WEST | Houd je van werken in de oogst, waarbij je hard werkt maar na afloop ook hard geniet van samenzijn en een “oogstmaaltijd”? In Muziekwijk is al jaren een team actief met een eigen, unieke sfeer. Door de toewijding van de vaste medewerkers is een heel eigen gemeenschap ontstaan die iedere week een kinderbijbelclub organiseert waar al veel kinderen maar ook hun ouders niet alleen van Jezus’ liefde horen maar deze ook mogen ervaren door de medewerkers heen.